logo

SEO?

SEO wat is dat nu eigenlijk? SEO staat voor "Search Engine Optimization" en is het optimaliseren van websites die getoond worden in zoekmachines. Het gaat hier om organische zoekresultaten door middel van zoekwoorden en niet om advertenties te gebruiken (dit is SEA).

Al het verkeer dat op jouw website terecht komt via Google en waar je niet voor betaald hebt, noemen we organisch verkeer. Het doel van SEO is dan ook om zoveel mogelijk organisch verkeer naar jouw website te brengen. Door middel van content optimalisatie kan je al een heel eind komen met je website. Met content optimalisatie richt je je op het optimaliseren van o.a teksten en afbeeldingen die op jouw website verschijnen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van de juiste zoekwoorden in de teksten zodat gebruikers jouw content snel en gemakkelijk kunnen vinden. Ook niet onbelangrijk is de laadtijd. Voor de bezoekers niets vervelenders dan te lang moeten wachten tot de pagina geladen is, maar ook zoekmachines kijk naar de snelheid van je website en nemen dit mee in hun rapport.

01.

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

Door zoekwoorden op een goede manier in te zetten bereik je een goede SEO, dit maakt een vitale site en zal je op lange termijn een groeiend publiek geven. Het resultaat verschilt echter wel in de tijd die je er in steekt, de zoekwoorden waar je je op wil focussen en alle technische aspecten van je website. Om direct resultaten te boeken zal je gebruik moeten maken van SEA: “Search Engine Advertising”. Hierbij ga je te werk met betaalde advertenties. Een van de nadelen is echter wel, dat als de advertentie afgelopen is je bezoekersaantal weer zal stagneren.

02.

Wat zijn de voordelen van SEO?

Als je kijkt naar alle bezoekers die via Google op jouw website binnen komen is dat een duidelijke indicator voor het belang van SEO. SEO zorgt ervoor dat de mensen die op zoek zijn naar jouw diensten of producten, dit ook daadwerkelijk kunnen vinden. Hoe hoger je in Google staat, hoe meer bezoekers je zal trekken.

03.

Waarom Google Analytics belangrijk is

Door het gebruik van Google Analytics wordt het mogelijk gemaakt om bezoekers en hun gedrag op jouw website te onderzoeken. Er is veel informatie te winnen over je bezoekers (potentiële klanten) die je goed in kan zetten om je website zo nodig te verbeteren. Je kan bijvoorbeeld inzien hoe een bezoeker op jouw website terecht gekomen is en hier op inspelen.